Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διοικητική διερεύνηση που διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τη στάση της Αστυνομίας κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου, το απόγευμα της Παρασκευής λίγα μέτρα από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναζητηθούν πληροφορίες από τον επίσημο καταγραφέα των διαβιβάσεων, που υπάρχει στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Εκεί υπάρχει πλήρως αποτυπωμένη η συνομιλία του Κέντρου Επιχειρήσεων με τους αστυνομικούς που πήγαν στο σημείο. Το βάρος πέφτει στο αρχικό σήμα που δόθηκε στους αστυνομικούς και το οποίο -όπως αναφέρουν στο Reader.gr καλά πληροφορημένες πηγές- ήταν για ληστεία. Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο στοιχεία της έρευνας, καθώς δείχνει για το τι ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, παρακολουθεί προσωπικά την έρευνα και έχει ζητήσει από τους αρμόδιους αξιωματικούς να υπάρχει πλήρης διερεύνηση του εάν οι δυνάμεις που πήγαν στο σημείο ενήργησαν με βάση τα προβλεπόμενα ή εάν χρησιμοποιήθηκε υπέρμετρη βία σε βάρος του 33χρονου άνδρα.

Η αναφορά του αστυνομικού

Στην αναφορά του, ένας από τους αστυνομικούς, φέρεται να τονίζει πως «όταν φτάσαμε στο σημείο αντικρίσαμε έναν άνδρα να έχει τραυματιστεί στην περιοχή του λαιμού και του σώματος ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ και όντας πεσμένος στο έδαφος έμπροσθεν κοσμηματοπωλείου. Ενώ προσπαθούσαν οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ να του παράσχουν πρώτες βοήθειες, ο ανωτέρω άνδρας θέλοντας να αποφύγει τη σύλληψή του άρπαξε ένα αιχμηρό κομμάτι γυαλιού από τη σπασμένη τζαμαρία και απειλούσε με αυτό τον υπάλληλο του ΕΚΑΒ και προσπάθησε με το κομμάτι γυαλί να τραυματίσει τον αστυνομικό της Ομάδας Ζ».

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αστυνομικός προσθέτει στην αναφορά του ότι: «Ο ανωτέρω άνδρας σηκώθηκε από το έδαφος και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των παρευρισκόμενων πολιτών και των αστυνομικών με σκοπό να τους τραυματίσει. Κατόπιν επέμβασής μας ο ανωτέρω άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει στρέφοντας το κομμάτι γυαλί προς το στήθος του και εν τέλει καταφέραμε να του περάσουμε χειροπέδες. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Ευαγγελισμό».