Σε απίστευτες ευρεσιτεχνίες και πατέντες προέβησαν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη Μύκονο, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στους πλημμυρισμένους δρόμους εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, λόγω του μεσογειακού κυκλώνα «Ζορμπά».

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικράτησε, αλλά και του δαιμονίου των Μυκονιατών αποτελεί το παρακάτω βίντεο, που παρουσιάζει εργαζόμενο σε beach bar του Paradise να προσπαθεί να μετακινηθεί με κανό, χρησιμοποιώντας αντί για κουπιά τα χέρια του!

Την ίδια ώρα ένα ΑΤV μετατρέπεται σε τζετ σκι, προκειμένου να διασχίσει τον πλημμυρισμένο δρόμο… 

Οι πλημμύρες στη Μύκονο

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος mykonolive.tv χαοτική ήταν η κατάσταση που επικράτησε προχθές από το πρωί στα λιμάνια των νησιών των Κυκλάδων και ιδιαίτερα στη Μύκονο. Το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων που εκδόθηκε ήδη από την προηγούμενη ημέρα, δεν φαίνεται να ίσχυσε για κάποια πρωινά δρομολόγια καθώς στις Κυκλάδες, τα πολλά μποφόρ που φέρνει μαζί του ο μεσογειακός κυκλώνας, δεν είχαν πλήξει κατά τις πρωινές ώρες ακόμα την περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες να επιβιβάζονται σε πλοία με σκοπό την μετεπιβίβασή τους σε άλλα για να φθάσουν εν συνεχεία στον τελικό προορισμό τους, κυρίως προς το λιμάνι της Ραφήνας. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό όμως δεν έγινε, καθώς οι περισσότεροι παρέμειναν σε κατάσταση…«ομηρίας» για πολλές ώρες στα νησιά αποβίβασής τους, καθώς είχε ήδη τεθεί σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.