Ζήτημα χρόνου είναι, όπως υποστηρίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, να δούμε συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη. Μία σκηνοθετημένη αυτοκτονία που μπέρδεψε και τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., μέχρι που μία σειρά από λάθη «έδειξε» τον φερόμενο ως ηθικό και τους δύο φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς.

Από την πρώτη στιγμή, στις Αρχές κίνησε την περιέργεια το γεγονός ότι δεν βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο της 44χρονης γυναίκας. Ούτε μέσα στο αυτοκίνητο, μαζί με τα άλλα προσωπικά της αντικείμενα, ούτε πεταμένο στη λίμνη -που ελέγχθηκε από δύτες- και ήταν η δεύτερη πιθανό εκδοχή. Κάπως έτσι ζητήθηκε η συνδρομή από... ανώτερα κλιμάκια με τον κοριό να δείχνει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου. Αυτό εντοπίστηκε σε σπίτι στο Αιτωλικό, στο οποίο διαμένει ένας από τους δύο φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς. Λίγο αργότερα το στίγμα νεκρώνει. 

Κάπως έτσι ξεκινάει το αναψηλάφισμα της υπόθεσης -μετά και την επιμονή της οικογένειας που επιστράτευσε ιδιωτικούς ερευνητές, τεχνικό σύμβουλο σε θέματα εμπρησμών κ.ά.- με στόχο να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός, είχε φροντίσει την ημέρα και ιδιαίτερα τις κρίσιμες ώρες της δολοφονίας να έχει ισχυρό άλλοθι, όντας αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Αιτωλοακαρνανία και με κόσμο! Ωστόσο, η σύνδεση των στοιχείων έδειξε πως ο ένας από τους δύο φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς έχει σχέση μαζί. Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών θα δώσει περισσότερες απαντήσεις.

Η προσπάθεια να διαφύγει και τα οικονομικά κίνητρα

Την ίδια ώρα, μία σειρά από στοιχεία όπως τα πελματικά αποτυπώματα της Ειρήνης Λαγούδη μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και τα σκόρπια προσωπικά της αντικείμενα, έδειχναν ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη αυτοκτονία. Ιδίως η αναστάτωση που υπήρχε εντός της καμπίνας του μικρό οχήματος της 44χρονης μητέρας, έδειχνε πάλι για να διαφύγει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Να θυμίσουμε, ότι εκτός από προσωπικά κίνητρα στον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό αποδίδονται και οικονομικά κίνητρα, καθώς η Ειρήνη Λαγούδη ήταν αρκετά εύπορη και ένα μεγάλο κομμάτι από τα χρήματα της λείπει χωρίς κανείς να μπορεί να δικαιολογήσει που ακριβώς έχει πάει. Μοιραία, οι υποψίες στρέφονται στον γιατρό με την οποίο η 44χρονη γυναίκα είχε παράνομη ερωτική σχέση και ο οποίος της ζητούσε να διακόψουν.