Στο μαχαίρι που φέρεται να κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος στρέφονται οι έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., μετά τον εντοπισμό δείγματος DNA σε αυτό.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει εντοπιστεί αίμα του Ζακ Κωστόπουλου τόσο στη λαβή όσο και στη λάμα. Η εξήγηση που δίδεται όσον αφορά την απουσία δακτυλικών αποτυπωμάτων, είναι πως οφείλεται στο γεγονός ότι το μαχαίρι έπιασε από τη λαβή τόσο ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διακρίνεται σε ένα από τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας πιθανότατα δε και άλλα άτομα, στην προσπάθεια να το απομακρύνουν από τον 33χρόνο.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Εκεί θα φανεί εάν και σε τι βαθμό ο Ζακ Κωστόπουλος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών πριν το συμβάν και αν αυτή ήταν η αιτία που οδήγησε στον θάνατό του.

Αυτό καθώς σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δεν προέκυψαν χτυπήματα και κακώσεις ικανές να προκαλέσουν θάνατο. Η εκτίμηση των Αρχών είναι πως είχε προχωρήσει σε εκτεταμένη χρήση -ίσως και κοκτέιλ- ναρκωτικών, κάτι που τον οδήγησε σε αμόκ.