Ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας από αστυνομικούς του οικείου Α.Τ., κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Α.Τ. Βουπρασίας για παράβαση των νόμων περί όπλων και προστασίας ζώων συντροφιάς. Για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται επίσης και ένας 79χρονος ημεδαπός, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο 27χρονος κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας παράνομα κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 79χρονου, πυροβόλησε τον σκύλο ενός άλλου κατοίκου του χωριού, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατος του ζώου. 

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 79χρονος είχε παραχωρήσει το κυνηγετικό του όπλο στον 27χρονο, ο οποίος εργαζόταν σε χωράφια του, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για τη θανάτωση ζώων που θα εισέρχονταν σε αυτά. Από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Βουπρασίας, πέρα από τις ποινικές κυρώσεις, επιβλήθηκε στον συλληφθέντα, διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, για θανάτωση ζώου. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε.