Μήνυμα εθνικής ενότητας, αισιοδοξίας κι ελπίδας απέστειλε από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης ο επισμηναγός Γιώργος Παπαδάκης, μέσα από το κοκπιτ ενός F-16 της ομάδας «Ζευς», ενώ πραγματοποιούσε αεροπορική επίδειξη πάνω από την «νύφη του Θερμαϊκού», κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Μακεδονία. Το «όχι» των Ελλήνων αποτελεί πηγή ενότητας και συνεργασίας όπως αποδεικνύει η παρουσία του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Χρόνια Πολλά», βροντοφώναξε από το πιλοτήριο του F16.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον επισμηναγό, είπε: «Κύριε Επισμηναγέ, Τόσον εγώ όσο και ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε υπερήφανοι για εσάς, για τις διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητές σας αλλά και για το απαράμιλλο θάρρος σας. Αποδεικνύετε καθημερινά και εμπράκτως πόσο αποτελεσματικά υπερασπίζεσθε τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και, επομένως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να θωρακίζει τα φτερά σας και να χαλυβδώνει τις ψυχές σας. Χρόνια Πολλά».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις του επισμηναγού Γιώργου Παπαδάκη της ομάδας «Ζευς» στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης: