«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιό μου. Έχουν μίσος για τον ελληνισμό, τη Βόρεια Ηπειρο», ανέφερε η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έχασε τη ζωή του από πυρά Αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό Βουλιαράτες, στην Αλβανία.

«Οι αρχές ήθελαν να μας δώσουν τη σορό του από την πρώτη μέρα, αλλά εμείς κάνουμε έρευνες, να μας βοηθήσουν οι ιατροδικαστές από τα Γιάννενα», δήλωσε η κ. Κατσίφα, ενώ ανέφερε ότι οι αρχές δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι ακριβώς έγινε. Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αίτημα της οικογένειας Κατσίφα για πραγματογνωμοσύνη από την ελληνική πλευρά απερρίφθη από την Αλβανία.

«Δεν φοβόταν το παιδί μου», ενώ επεσήμανε ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. «Εδώ - του έλεγα - υπάρχουν αρπακτικά», είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μητέρα του 35χρονου και πρόσθεσε ότι «το μόνο που έκανε είναι ότι σήκωνε σημαίες γιατί το παιδί μου έφυγε έξι χρονών από την Ελλάδα». Σημείωσε δε ότι πέραν από το «ότι κάθε 28η Οκτωβρίου στόλιζε το χωριό και την Αγία Σκέπη», δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία. 

«Ηθελαν να το λυγίσουν το παιδί μου (...) Το παιδί μου δεν το συνέλαβαν, έβαλαν τα σκυλιά του στρατού», είπε χαρακτηριστικά. 

«Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ από αυτόν τον τόπο, θα μείνω δίπλα στον γιό μου», είπε, χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. ο 35χρονος αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή.