Η Φιλοσοφική Σχολή θα παραμείνει αύριο Τετάρτη 7 Νοεμβρίου συμβολικά κλειστή, έπειτα από σχετική απόφαση της Κοσμητείας, λόγω του ρεμπέτικου γλεντιού του Ρουβίκωνα, που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιούνταν στο χώρο της σχολής.

«Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, με συνέπεια στη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με την αυθαίρετη παρουσία της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» στη Σχολή και αρνούμενη να αποδεχθεί την εξαγγελθείσα χθες δράση της, ανακοινώνει ότι αύριο, Τετάρτη 7/11/2018, η Σχολή θα παραμείνει συμβολικά κλειστή», ανακοινώθηκε σήμερα από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ, με αφορμή τη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει για

Από την πλευρά της, η αναρχική συλλογικότητα, με ανάρτησή της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, έκανε λόγο για «πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των φοιτητών», επιμένοντας πως το εν λόγω ρεμπέτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί κανονικά στους χώρους της Φιλοσοφικής Σχολής, στη 1 το μεσημέρι. 

Δείτε την πλήρη ανάρτηση του Ρουβίκωνα:

«Μόλις πριν λίγο ενημερωθήκαμε ότι η κοσμητεία αποφάσισε αύριο τετάρτη λόγω του ρεμπέτικου μας να ξανακάνει lock out στη σχολη. Θεωρούμε επιτακτικό η φιλοσοφική σχολή να ανοίξει κανονικά. Είναι απαράδεκτο η Καραμαλέγκου να συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των φοιτητών. Είναι απαράδεκτη όλη η προσπάθεια που έχει στηθεί εδώ και κάποιο καιρό για να χτυπηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ο πανεπιστημιακός ως ελεύθερος χώρος. Είναι καθήκον όλων των φοιτητών, όλου του κινηματικού κόσμου των σχολών να περιφρουρήσουν το άσυλο. Καλούμε άπαντες αύριο από νωρίς το πρωί στη φιλοσοφική σχολή αθηνών. Η σχολή θα ανοίξει ο κόσμος να χαλάσει. Το ρεμπέτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί κανονικά στη 13:00».