Για την αναρχική συλλογικότητα του Ρουβίκωνα κάνει λόγο σε άρθρο του με τίτλο: «Πώς μια ομάδα ταραξιών από την Αθήνα παραμένει ατιμώρητη» το βρετανικό περιοδικό «Economist», ενώ ο υπότιτλος του δημοσιεύματος σημειώνει, «κάποιοι λένε ότι αυτό γίνεται γιατί η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει τα ριζοσπαστικά της διαπιστευτήρια».

Ο αρθρογράφος του Economist ξεκινά κάνοντας σύντομη περιγραφή των Εξαρχείων, της γειτονιάς που είναι γνωστή για τα μπαρ και τις ταβέρνες της. Μια περιοχή που από καιρό έχει γίνει «σπίτι» μιας «μικρής αλλά ταραχώδης κοινότητας αυτοαποκαλούμενων αναρχικών» επισημαίνοντας ότι κάθε Σαββατοκύριακο γίνονται επεισόδια με ρίψεις μολότοφ κατά αστυνομικών που απαντούν με χρήση δακρυγόνων.

Σύμφωνα με τον Economist, οι κάτοικοι των Εξαρχείων εκφράζουν συνέχεια τα παράπονά τους, τα οποία δεν εισακούονται από τις αρχές. «Μια αναρχική ομάδα, ο Ρουβίκωνας, χρησιμοποιεί πιο εκλεπτυσμένες μεθόδους για να κάνει την παρουσία της αισθητή. 

Έχοντας ως ορμητήριο ένα σινεμά-μπαρ κοντά στην πλατεία Εξαρχείων ο Ρουβίκωνας πραγματοποιεί ενοχλητικές επιθέσεις σε πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια και γραφεία πολυεθνικών εταιριών. Τα μέλη της συνήθως δεν συλλαμβάνονται. 

Οι διώκτες τους χαρακτηρίζουν τις πράξεις τους ως «αρκούντως ασήμαντες» για να δικαιολογήσουν μια πλήρη έρευνα», σημειώνει ο Economist.

Παρατίθενται μια σειρά από τις πιο γνωστές επιθέσεις του Ρουβίκωνα. Αναφέρονται οι «παρεμβάσεις» κατά των πρεσβειών Τουρκίας, Γαλλίας και Αυστρίας, οι καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων σε σταθμούς του μετρό και η επίθεση στα γραφεία της Novartis.

«Αρκετοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τις δραστηριότητες του Ρουβίκωνα ελπίζοντας να διαβεβαιώσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι παρά τη σκληρή λιτότητα που υπαγορεύτηκε από τους πιστωτές, το κόμμα παραμένει ακόμα στην καρδιά του ριζοσπαστικού κινήματος», γράφει ο Economist. 

Από το άρθρο δε λείπει ούτε η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, μετά την εισβολή του Ρουβίκωνα στο κοινοβούλιο, όταν έδωσε «εντολή για την άμεση απελευθέρωσή τους στη λογική ότι "ήταν μια απλή πράξη διαμαρτυρίας"».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «στελέχη της αντιτρομοκρατικής, πάντως, ανησυχούν ότι η ομάδα γίνεται ένα κέντρο εκπαίδευσης για εξτρεμιστές» ενώ γίνεται λόγος για σχέσεις ορισμένων μελών του Ρουβίκωνα με μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», «μιας ομάδας που το 2010 έστειλε πακέτο-βόμβα σε Ευρωπαίους πολιτικούς, ανάμεσα στους οποίους η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ», καταλήγει ο Economist.