Το αίτημα για εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis, που είχε υποβάλει η εισαγγελέας, Ελένη Ράικου, απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του.

Συγκεκριμένα, οι εφέτες με το βούλευμά τους υιοθέτησαν ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα, που ζήτησε να απορριφθεί η προσφυγή που κατέθεσε ο σύζυγος της κ. Ράικου, Λάζαρος Καρνέζης, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη λίστα που έχουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς με καταβολές της φαρμακοβιομηχανίας σε χιλιάδες γιατρούς. Ο κ. Καρνέζης, επικαλούμενος παραβίαση του απορρήτου της έρευνας, ζητούσε την εξαίρεση των εισαγγελέων Διαφθοράς από τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσον αφορά το σκέλος των αμοιβών σε γιατρούς.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποδέχθηκε το σκεπτικό της κ. Σταθέα, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- στην πρόταση της επισημαίνει ότι ο ισχυρισμός της πλευράς Ράικου, πως η διαρροή του ονόματος του γιατρού Καρνέζη έγινε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών -υπό άλλη σύνθεση- καλείται να αποφανθεί εάν θα πρέπει να σταματήσει προσωρινά η έρευνα των τριών εισαγγελέων όσον αφορά τον κ. Καρνέζη, μέχρι την εκδίκαση, τον προσεχή Μάρτιο, της αγωγής κακοδικίας που έχουν υποβάλει ο γιατρός και η κ. Ράικου, αξιώνοντας αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους εισαγγελείς Διαφθοράς.