«Η μητέρα μας μεγάλωσε σε Ορφανοτροφείο. Και το Ορφανοτροφείο για ένα παιδάκι μοιάζει με φυλακή. Στα 53 χρόνια της στη φυλακή οδηγήθηκε, γιατί ήθελε να μεγαλώσει αξιοπρεπώς τα παιδιά της. Να μην περάσουν τα παιδιά της αυτά που πέρασε εκείνη. Να μας μεγαλώσει, να μας σπουδάσει, να μας κάνει σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία. Και το κατάφερε. Και για μένα και για τον αδερφό μου. Και είμαστε πολύ περήφανοι που είναι η μητέρα μας. Μακάρι όλα τα παιδιά του κόσμου να έχουν μαμά σαν τη δική μας».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», 35χρονη κόρη της 53χρονης γυναίκας που οδηγήθηκε στις φυλακές – επειδή έγινε καθαρίστρια έχοντας αλλοιώσει το απολυτήριο Δημοτικού κατά μία τάξη - δηλώνει υπερήφανη για τον καθημερινό αγώνα της μητέρας της να σταθεί δίπλα στην ίδια και τον αδελφό της και να τους δώσει όσα περισσότερα μπορούσε. Εχει χάσει τον ύπνο της και την όρεξή της - όπως και όλοι στην οικογένεια - από εκείνη την ημέρα που ξεκίνησε να μετρά η δεκαετής ποινή κάθειρξης. 

Εξάλλου, σήμερα συζητείται στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής 10ετούς κάθειρξης που έχει επιβληθεί στην 53χρονη καθαρίστρια από τον Βόλο ως «καταχραστής του Δημοσίου», επειδή παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για μία τάξη προκειμένου να βρει δουλειά. 

Η 53χρονη, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 15ετή ποινή φυλάκισης, είναι προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.
Η υπόθεση δημιούργησε σάλο σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ προκάλεσε και την διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου, τόσο ως προς τον έλεγχο της απόφασης όσο και ως προς την επίσπευση της συζήτησης της αναστολής εκτέλεσης της ποινής στο δικαστήριο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου συνομίλησε με την 53χρονη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.

Επικρίσεις για την επιβολή της ποινής εξέφρασαν τόσο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος. 

Μιλώντας στον «Ταχυδρόμο», η 53χρονη ανέφερε πως ό,τι έκανε, το έκανε για τα παιδιά της. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ». Μέσα από τις φυλακές της Θήβας δήλωσε την απέραντη ευγνωμοσύνη της, στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης και τόνισε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Συγκλονιστικά ήταν και όσα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του OPEN ο γιος της 53χρονης. «Για φαΐ μιλάμε, δούλευε για να ταΐζει, έκανε παρανομία για να μας ταΐσει» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η μητέρα του δούλεψε τα χρήματα που της έδωσαν και πως ήταν απελπισμένη. «Δούλευε από μικρή. Δεν το έκανε για να βγάλει λεφτά, το έκανε για να ζήσει την οικογένειά της. Δούλευε, δεν έκλεβε. Αυτή τη στιγμή παίρνει το μερίδιο ευθύνης για όλους», είπε.