Για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν και την έλλειψη προετοιμασίας και πολιτικής συναίνεσης στα διεθνή και εθνικά θέματα, το μπούλινγκ που δέχεται αυτός και η οικογένειά του από τους «τραμπούκους της Αριστεράς» και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, πως ζει με λιγότερα από 360 ευρώ το μήνα, αλλά και πως πρόκειται για τρίτη φορά να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία αφού έχουμε εμφύλιο, μίλησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Πάγκαλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ασκεί μπούλινγκ όχι μόνο στην ανατ. Μεσόγειο αλλά και στο Αιγαίο, καθώς μας θεωρεί την πιο αδύναμη χώρα στην περιοχή από άποψη κοινωνική, πολιτική, αλλά και από άποψη στρατιωτικής προετοιμασίας.

«Δεν ξέρω τι έχουν προετοιμάσει στο Υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά στο τουρκικό, το μόνο που ξέρω δηλαδή είναι ότι δεν ξέρω τίποτα», τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας την έλλειψη ενημέρωσης για τις διεθνείς επάφές.

Όπως επεσήμανε ο πρώην υπουργός, «είναι στα χέρια του πρωθυπουργού να έχει κι 1 και 2 και 3 υπουργεία αρκεί να ανταπεξέρχεται». «Το θέμα που προκύπτει όσον αφορά στα εθνικά θέματα είναι κείνο της πολιτική συναίνεσης, θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να έχει συγκαλέσει το συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής», τόνισε ο Πάγκαλος.

Όσον αφορά στις απειλές που δέχεται, ο πρώην υπουργός τόνισε: «Επικρίθηκα πολύ από τους τραμπούκους και τους χρυσαυγίτες. είναι γεγονός ότι δεν κυκλοφορώ γιατί φοβούμαι τους τραμπούκους της αριστεράς, δέχομαι απειλές όχι μόνο εγώ, αλλά όλη μου η οικογένεια».

«Όταν μου πέταξε το γιαούρτι στα Καλύβια, γνωστός κάτοικος της περιοχής, ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι το γιαούρτι δροσίζει δεν είναι βία, δροσίζει», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

«Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω για τρίτη φορά Νέα Δημοκρατία γιατί έχουμε εμφύλιο», ενώ σε σχετική ερώτηση για το καταπόσο συνδιαλέγεται με το ΚΙΝΑΛ κι αν άκουσε τον προηγούμενο καλεσμένο της εκπομπής, ο πρώην υπουργός ανέφερε, χαρακτηριστικά, «πριν άκουσα τον κ. Καρανικόλα του ΚΙΝΑΛ κι έλεγε μ.».

Τέλος, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε πως ζει με λιγότερα από 360 ευρώ το μήνα, καθώς και πως αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία από τον υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν του είχε αποστείλει επιστολή σχετικά.