Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας των μαθητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το typosthes.gr, αφού ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο έξω από το ΥΜΑΘ και ο μεγάλος όγκος αποχώρησε, ορισμένοι εξ αυτών που συμμετείχαν στην μαθητική πορεία κινήθηκε με πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Οι ίδιοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στην Ολύμπου, θεωρώντας πως έχει εντοπίσει στο σημείο αντιεξουσιαστές.

Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψεις ενώ οι νεαροί – που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά – πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς μετατρέποντας σε πεδίο μάχης την περιοχή.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε ΙΧ. 

Ένταση και στο συλλαλητήριο κατά των καταλήψεων στο κέντρο της Αθήνας 

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην Πανεπιστημίου, όταν ομάδα μαθητών πέταξαν πέτρες και μάρμαρα στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης, όμως αμέσως μετά η ένταση αποκλιμακώθηκε.

Η Πανεπιστημίου παραμένει κλειστή, ενώ οι μαθητές μέσω της Σταδίου κατευθύνονται προς τη Βουλή κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και των «εθνικιστικών καταλήψεων» για τη Μακεδονία.