Σημαντικές εξελίξεις εντός της ημέρας αναμένει ο δικηγόρος του επιχειρηματία Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας, θεωρώντας δεδομένη την εντός λίγης ώρας αποφυλάκιση του κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι έλαβε την δικογραφία στα χέρια του όπου διαπιστώθηκε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται ο ενεχυροδανειστής δεν υπάρχει. Μάλιστα ανέφερε ότι στο 24σελιδο υπόμνημα το οποίο έχει καταθέσει σε ανακρίτρια και εισαγγελέα επισημαίνεται ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας έχει καταργηθεί.

Όπως είπε στο υπόμνημα έχουν επικαλεστεί τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς υπάρχει από το 1995 επιστολή των αρχηγών κρατών της ΕΕ με την οποία καταργούσαν ουσιαστικά τη λαθρεμπορία χρυσού.

Ο κ. Κούγιας επέρριψε ευθύνες στην Ελληνική Αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε στην υπόθεση και έκανε λόγο για ανικανότητα. Επίσης, ανέφερε ότι έχει σκοπό να μηνύσει την ΕΛ.ΑΣ. για κατάχρηση εξουσίας.

«Σε λίγη ώρα είμαι βέβαιος ότι ο άνθρωπος αυτός θα αποφυλακιστεί. Εάν δεν γίνει αυτό εγώ θα μηνύσω την αστυνομία για κατάχρηση εξουσίας και οποιονδήποτε συνεχίζει αυτή την παράνομη συμπεριφορά, ώστε να κρατείται ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή χωρίς να έχει καμία κατηγορία εις βάρος του», τόνισε ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Δείτε το βίντεο: