Δέκα προσαγωγές πραγματοποίησαν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στα επεισόδια που έλαβαν χώρα νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της πορείας για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, οι 9 από τις προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και η 1 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν φωτοβολίδες, μαχαίρια και πέτρες.

Νωρίτερα, ομάδες κουκουλοφόρων, που παρεισέφρησαν στη μαθητική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά ανδρών της αστυνομίας που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων. Στην πορεία, που ολοκληρώθηκε, συμμετείχαν περίπου 400 άτομα. 

Αξίζει να σημιεώσουμε ότι η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είχε απευθύνει έκκληση για να μην υπάρξουν επεισόδια, ωστόσο αγνοήθηκε για μια ακόμα φορά.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν και το απόγευμα, με μαθητές και φοιτητές να έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στα Προπύλαια και στις 18:00.

Εξάλλου, στις 21:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Άλλωστε, τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες στην περιοχή Καμάρα της Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18:00 σε πλήθος πόλεων της Ελλάδας, στην Πάτρα, Λάρισα, Κομοτηνή, Χανιά, Ιωάννινα και Μυτιλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα θα βρίσκονται σε επιφυλακή περισσότεροι από 5 χιλ. αστυνομικοί στους δρόμους, ενώ τα μέτρα ασφαλείας θα περιλαμβάνουν ελικόπτερο και drones της αστυνομίας.

Να τονίσουμε ότι έχουν ήδη κλείσει οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, με εντολή της αστυνομίας, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: