Εκδόθηκε σήμερα η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, μετά από ακροαματική διαδικασία που κράτησε δύο χρόνια, αναφορικά με την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας, αθωώνοντας τους περισσότερους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και το γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το kathimerini.gr το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους μόνον δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους. Πρόκειται για έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρωτόδικα, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και οκτώ μήνες, ενώ ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου σε ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές  για τους δυο καταδικασθέντες οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.