«Λουκέτο» μπαίνει αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου από τις 17:00 σε όλα τα κτήρια εντός της Πανεπιστημιούπολης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, εξαιτίας της ομιλίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Παλαί ντε Σπορ στις 19:30, καθώς και λόγω των συγκεντρώσεων και πορειών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, «όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Αριστοτελείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΘ:

«Την Παρασκευή 14.12.2018, ενόψει προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο της πόλης λόγω της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Παλέ ντε Σπορ, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια.

Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης.Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00».