Την έκδοση στη Γαλλία των «Mr Bitcoin, Αλεξαντερ Βίνικ, και του «Λίπος», Λάσα Σουσανασβίλι, αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές ενέκριναν την έκδοση του  Βίνικ, απαντώντας στο αίτημα της Γαλλίας για έκδοσή του. Όπως είναι γνωστό, είναι η τρίτη χώρα που ζητεί τον «Mr Bitcoin», ο οποίος φέρεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατ. ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων.

Εξάλλου, θετική απάντηση έδωσε ο Άρειος Πάγος στο γαλλικό αίτημα για έκδοση του Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού και ως «Λίπος».

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με άλλη απόφασή του είπε και πάλι «ναι» στον να εκδοθεί στη Γαλλία μόνο για το αδίκημα των κλοπών. Για τα υπόλοιπα αδικήματα (απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κα ξέπλυμα) ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η Γαλλία οφείλει να επαναμεταγάγει στη χώρα μας το «Λίπος» όταν ζητηθεί.