Καρέ - καρέ εξετάζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του τ/σ ΣΚΑΙ και τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, προκειμένου να διακριβώσουν το δρομολόγιο που έκαναν οι βομβιστές

Μετά την επιβεβαίωση ότι το μαύρο Opel Corsa, που βρέθηκε καμένο στην περιοχή των Πετραλώνων, ήταν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες οι έρευνες στρέφονται και στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι δράστες χρησιμοποίησαν -έστω και ως προσωρινό καταφύγιο- κάποιο διαμέρισμα σε κοντινή απόσταση. Από την ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι το όχημα είχε κλαπεί τη 19η Νοεμβρίου από τη Νέα Ιωνία, ενώ η κλοπή του είχε καταγγελθεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Μάλιστα, οι τρομοκράτες, προκειμένου να κινούν υποψίες είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλο, ίδιου τύπου όχημα, που δεν «απασχολούσε» τις Αρχές. Για να εξαφανίσουν τυχόν ίχνη τους, έριξαν στο εσωτερικό του εύφλεκτο υγρό και το πυρπόλησαν. Το πίσω μέρος του πάντως δεν καταστράφηκε από τη φωτιά και το αυτοκίνητο βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για «ξεσκόνισμα», αν και φαντάζει δύσκολο να βρεθεί κάποιο δακτυλικό αποτύπωμα ή ακόμη και γενετικό υλικό DNA των δραστών.

Τέλος, όσο περνούν οι ημέρες μεγαλώνει όλο και περισσότερη η εκτίμηση πως πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που τον Δεκέμβριο του 2017 είχε χτυπήσει με παρόμοιο τρόπο το Εφετείο Αθηνών.