«Χωρίς ουσιαστική ιδεολογική πλατφόρμα, αλλά στο γνωστό μοτίβο της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» χαρακτηρίζουν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το κείμενο ανάληψης ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ και την «Καθημερινή»

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Reader.gr ότι ο συντάκτης ή οι συντάκτες αν και σχετικά νεαρής ηλικίας παρουσιάσουν εμπειρία σε συγγραφή προκηρύξεων. Ένα άλλο στοιχείο που προξενεί είναι ότι περισσότερο επιχειρούν να «δικαιολογήσουν» την ενέργεια τους και να συσπειρώσουν άτομα του χώρου τους, παρά να αποκτήσουν ερείσματα στην κοινωνία. Δεν περνά, επίσης, απαρατήρητο ότι και σε αυτή την προκήρυξη η «Ο.Λ.Α.» αποφεύγει τις αιμοσταγείς απειλές αν και κατονομάζει συγκεκριμένους δημοσιογράφους ως... πηγή του κακού. 

Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει και η αναφορά πως «για εμάς η ένοπλη πάλη δεν είναι ούτε φετίχ, ούτε πανάκεια. Δεν έχουμε αυταπάτες πως μια ομάδα αποφασισμένων αγωνιστών μπορεί να ανατρέψει το σύστημα ή να δημιουργήσει από μόνη της εκείνες τις συνθήκες που θα φέρουν μαζικό ξεσηκωμό. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτη αφέλεια».

Τέλος, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος -όχι απαραίτητα από την «Ο.Λ.Α.»- ακόμη και μέσα στον Ιανουάριο. Η πυκνότητα ενεργειών (βόμβα στον Ισίδωρο Ντογιάκο, γκαζάκια στον Άγιο Διονύσιο, βόμβα στον ΣΚΑΙ κ.ά.) δείχνουν πως υπάρχει έντονη κινητικότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο και το ένοπλο αντάρτικο πόλεως.