Χειροπέδες σε έναν 63χρονο άνδρα, ο οποίος κατηγορείται έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές, πέρασαν αργά το βράδυ της Δευτέρας αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Η σύλληψη του έγινε στο Παγκράτι, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. 

Να σημειώσουμε πως είχε προηγηθεί άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, μετά από αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κα. Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργήματων.

Να σημειώσουμε ότι, την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν τη Συμφωνία. Παραθέτει, δε, τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.