Σφοδρή βροχόπτωση μαίνεται από σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Εξάλλου, σημαντικά προβλήματα στην ακτοπλοΐα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με αρκετά δρομολόγια να μην πραγματοποιούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο από πλοία συμβατικού τύπου. Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη, Βόλος-Σποράδες, Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλλήνιας και Κυλλήνη Ζάκυνθος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Διάσωση 9 εγκλωβισμένων στη Μεσσηνία

Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 9 άτομα που εγκλωβίστηκαν σε πρόχειρο κτίσμα στην περιοχή Τρίοδος Μεσσηνίας, λόγω έντονης βροχόπτωσης. 

Στο σημείο επιχείρησαν 3 πυροσβέστες με ερπυστριοφόρο όχημα, οι οποίοι και κατάφεραν να διασώσουν τους εγκλωβισμένους.