Τον πληροφοριοδότη που ήξερε λεπτομέρειες για τις κινήσεις του 43χρονου επιχειρηματία από την Καβάλα, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας με λεία 4 εκατ. ευρώ, αναζητούν οι αστυνομικοί προκειμένου να βρεθεί μία άκρη που θα τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της παράξενης αυτής υπόθεσης. 

Ο 43χρονος επιχειρηματίας κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής κουκουλοφόροι ληστές του έστησαν ενέδρα κάτω από το σπίτι του στην Καβάλα. Αρχικά του είπαν ότι έχουν απαγάγει την κόρη του και του ζήτησαν λύτρα για να την απελευθερώσουν. Κατόπιν, τον μετέφεραν με τη βία στα γραφεία της εταιρίας του, όπου τον ανάγκαζαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να τους δώσει όσα χρήματα είχε μέσα, περίπου 4 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια και σύμφωνα πάντα με όσα υποστήριξε, οι δράστες διέφυγαν γρήγορα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. 

Ο επιχειρηματίας κατάλαβε ότι τελικά δεν είχαν απαγάγει την κόρη του και ότι χρησιμοποίησαν το επιχείρημα της απαγωγής σαν τέχνασμα για να τους δώσει τα χρήματα. 

Η Ασφάλεια θεωρεί ότι υπάρχει κάποιος πληροφοριοδότης που ενημέρωσε τους δράστες για την ύπαρξη του μεγάλου χρηματικού ποσού. Οι ληστές γνώριζαν που βρίσκονται τα μετρητά αλλά και πληροφορίες για τη ζωή του επιχειρηματία, όπως η αγάπη για την κόρη του.