Δεν βοήθησε ιδιαίτερα την υπεράσπιση της Χρυσής Αυγής, μάρτυρας που υποδείχθηκε από τους συνηγόρους του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρυοοβαλάντη Αλεξόπουλου. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, είχε συχνά πολιτικές συζητήσεις με τον πρώην βουλευτή. Σ’ αυτές σύμφωνα με τον ίδιο «Τον ρωτούσα τι δουλειά έχει με τους ναζιστές και τον προειδοποιούσα ότι θα μπλέξει. Μου απαντούσε ότι στη Λάρισα, όπου είχε εκλεγεί, υπάρχουν πολλοί ακραίοι που είναι της αρεσκείας της ηγεσίας αλλά τους συγκρατούσε να μην κάνουν βίαια πράγματα».

«Τι μας τον έφερες αυτόν εδώ;» φώναζαν οι συνήγοροι του Νικου Μιχαλολιάκου, προς την συνάδελφό τους, όταν ο μάρτυρας κατέθεσε πως η Χρυσή Αυγή «είναι ναζιστική οργάνωση που κρύβεται πίσω από τον μανδύα του πολιτικού κόμματος» ενώ για τον ίδιο τον αρχηγό της οργάνωσης, δήλωσε «Είδα μια μέρα τον Αλεξόπουλο με άλλους χρυσαυγίτες που του έλεγαν “θα κάνουμε ντου στο Κοινοβούλιο” και εκείνος απαντούσε: “Ασε τι λέει ο Αρχηγός, αυτά δεν γίνονται” (...) Ημουν παρών και σε δύο ομιλίες του Μιχαλολιάκου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που έλεγε “εμείς θα μπούμε στη Βουλή και θα ρίχνουμε σφαλιάρες” και οι άλλοι από κάτω χειροκροτούσαν ένθερμα».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμα, ότι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής «απέδωσε αρχικά τη δολοφονία Φύσσα σε προβοκάτσια, στη συνέχεια όμως άρχισε να προβληματίζεται με τα συνταρακτικά στοιχεία που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και εν τέλει αποχώρησε από την οργάνωση» αν και όπως του είχε πει ο ίδιος «δεν είναι τόσο εύκολο να φύγεις από τη Χρυσή Αυγή». 

ΠΗΓΗ: efsyn.gr