Καθοριστική συμβολή έπαιξαν τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας από της κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο σπίτι του, στο Πανόραμα Βούλας, ο 46χρονος επιχειρηματίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε δωμάτιο ξενοδοχείο ημιδιαμονής που διέμενε ο Βούλγαρος εκτελεστής, μία απόδειξη αγοράς αντρικών ρούχων, με ημερομηνία της προηγούμενης της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Από την έρευνα προέκυψε ταύτιση των ρούχων που αγοράστηκαν με αυτά που φορούσε ο 31χρονος δολοφόνος το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018. Κάπως έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και τον ταυτοποίησαν!

Όπως ανέφερε, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός υποδιευθυντής Θοδωρής Χρονόπουλος, «οι δράστες (σ.σ. ο 31χρονος εκτελεστής και ο 35χρονος αδερφός του) είχαν αναχωρήσει από τη Σόφια Βουλγαρίας για την Αθήνα την 12-10-2018. Μάλιστα, το χρονικό διάστημα μέχρι και την τέλεση της ανθρωποκτονίας προέκυψε ότι διέμεναν σε ξενοδοχεία και οργάνωναν το σχέδιο της ανθρωποκτονίας σε βάρος του θύματος, κατοπτεύοντας τα σημεία όπου εκινείτο το θύμα και χρησιμοποιώντας διάφορα ενοικιαζόμενα οχήματα. Μετά τη διάπραξη της συγκεκριμένης εγκληματικής ενέργειας, οι δύο δράστες διέφυγαν για τη Σόφια Βουλγαρίας, την 01-11-2018.

Από την προανάκριση και την ανάλυση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα του τόπου του εγκλήματος προέκυψαν χρήσιμα στοιχεία τα οποία οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα από την επιλογή του χώρου και χρόνου διάπραξης της ανθρωποκτονίας, τον τρόπο προσέγγισης του θύματος, τη συλλογή πληροφοριών εκ μέρους των δραστών πριν από την τέλεση της πράξης, την κατόπτευση του περιβάλλοντος χώρου, σε συνδυασμό με την πλήξη του θύματος από ιδιαίτερα κοντινή απόσταση, προέκυψαν ισχυρές ενδείξεις, οι οποίες υποδήλωναν τόσο τον προσεκτικό σχεδιασμό των δραστών όσο και ότι επρόκειτο για «κατά παραγγελία» εκτέλεση ανθρωποκτονίας».

Ο 31χρονος Βούλγαρος, στην Εισαγγελία όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Μιλώντας στα ΜΜΕ ο συνήγορος του, Απόστολος Λύτρας, ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι αθώος και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία γι’ αυτά που τον κατηγορούν.