Για σχεδόν 13 χρόνια η «μαφία» των λαϊκών αγορών, που εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., εκμεταλλεύονταν παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές που έστηναν τους πάγκους τους στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής χρησιμοποίησαν ακόμη και drone προκειμένου να καταγράψουν τις κινήσεις εκβιαστών, «μπράβων» κ.ά. εμπλεκομένων πάνω από τις λαϊκές αγορές. Αρχηγός φέρεται ο πρώην Διευθυντής Λαϊκών Αγορών, ο οποίος αντικαταστάθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, τρεις νυν και πρώην επόπτες λαϊκών αγορών, δύο υπεύθυνοι ασφαλείας και τέως και νυν μέλη σωματείων. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της «χρυσής» μπίζνας, αρκεί να αναφέρουμε ότι στην Αττική στήνονται καθημερινά 40 λαϊκές αγορές, ενώ οι παραγωγοί, έμποροι και πωλητές είναι πάνω από 10.00 άτομα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών έχουν λάβει περισσότερες από 200 καταθέσεις θυμάτων και μαρτύρων, από την οποία προκύπτει η ανεξέλεγκτη δράση της «μαφίας» των λαϊκών αγορών και το πως τα μέλη της εξασφάλιζαν άπειρο «μαύρο» χρήμα. Οι ξυλοδαρμοί, το σπάσιμο πάγκων από φουσκωτούς, σε πωλητές που δεν συμμορφώνονταν στις εκβιαστικές απαιτήσεις, αλλά και τα εκδικητικά πρόστιμα, ήταν συχνό φαινόμενο.

Συγκλονιστική κατάθεση θύματος

«Όταν πρωτο-ανέλαβε ως πρόεδρος άρχισε να κυκλοφορεί στη λαϊκή με διάφορα φουσκωτά άτομα που έμοιαζαν με μπράβους, κοιτώντας απειλητικά τα άτομα που εργάζονταν στη λαϊκή. Κατάφερε με τον τρόπο αυτό να τους εκφοβίσει. Κατόπιν, προσέλαβε κάποια άτομα ως σεκιούριτι, οι οποίοι δεν γνωρίζω αν εργάζονταν νόμιμα. Τα άτομα αυτά ξεκίνησαν να ζητούν από τους πάγκους χρήματα, χωρίς αποδείξεις, άλλοτε εκβιαστικά και άλλοτε με πρόσχημα ότι ήταν για την πληρωμή σεκιούριτι».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεση τους στους αξιωματικούς της Ασφάλειας, ένας πωλητής - θύμα του αδίστακτου κυκλώματος.

Η «μαφία» των λαϊκών αγορών ήταν τόσο σίγουρο ότι οι αστυνομικοί δεν θα τους εντοπίσουν ποτέ, που έφταναν στο σημείο να απειλήσουν -σύμφωνα με καταγγελίες- ακόμα και με όπλα ανάμεσα στους πάγκους.

Διαβάστε επίσης:

«Ήμουν μάνα και πατέρας»: Βρέθηκε σημείωμα του 27χρονου παιδοκτόνου στο Χαλάνδρι (vid)

Τι αλλάζει από σήμερα για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο - Τι συμβαίνει με τη συνθήκη Σένγκεν

Ακαδημαϊκός υποστηρίζει ότι ανέλυσε το 666 και βρήκε ποιο - γνωστό - πρόσωπο είναι ο Διάβολος (pics)

Ο Ντάνος για το βιβλίο του: Μόλις το διάβασα έκανα 3 μέρες να μιλήσω και να... φάω (pics & vids)