Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας, μετά από προθεσμία που ήδη είχε λάβει, από την οποία, ωστόσο, ζήτησε νέα προθεσμία, καθώς ο συνήγορος που είχε διορίσει παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του.

Ο δικηγόρος Αποστόλης Λύτρας, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως δεν θα εκπροσωπήσει τον κατηγορούμενο, χωρίς να θελήσει να διευκρινίσει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Μετά την παραίτηση του συνηγόρου, στον 31χρονο, ο οποίος συναίνεσε στην επιπλέον κράτησή του, δόθηκε νέα προθεσμία ώστε να βρει νέο δικηγόρο και να απολογηθεί την Τρίτη.

Η απόδειξη από τα ρούχα τον «έκαψε»

Για πέντε ολόκληρους μήνες το κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, εργάζονταν μεθοδικά και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο στοιχείο, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του 31χρονου Βούλγαρου εκτελεστή.

Καθοριστική συμβολή έπαιξαν τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας από της κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο σπίτι του, στο Πανόραμα Βούλας, ο 46χρονος επιχειρηματίας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν, σε δωμάτιο ξενοδοχείο ημιδιαμονής που διέμενε ο Βούλγαρος εκτελεστής, μία απόδειξη αγοράς αντρικών ρούχων, με ημερομηνία της προηγούμενης της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Από την έρευνα προέκυψε ταύτιση των ρούχων που αγοράστηκαν με αυτά που φορούσε ο 31χρονος δολοφόνος το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018. Κάπως έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και τον ταυτοποίησαν!

Παράλληλα από την κατάθεση του φίλου του (σ.σ. δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, απλά ταξίδεψαν μαζί από τη Σόφια της Βουλγαρίας) προκύπτει πως κατά την παραμονή του στη γειτονική χώρα ο 31χρονος εκτελεστής έκανε προπονήσεις σε νόμιμα και αυτοσχέδια σκοπευτήρια. Από την ίδια μαρτυρική κατάθεση προκύπτει πως ο Βούλγαρος κακοποιός ζούσε πολυτελή βίο, παρότι δεν εργάζονταν.

Διαβάστε επίσης

«Ήμουν μάνα και πατέρας»: Βρέθηκε σημείωμα του 27χρονου παιδοκτόνου στο Χαλάνδρι (vid)

Τι αλλάζει από σήμερα για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο - Τι συμβαίνει με τη συνθήκη Σένγκεν

Ακαδημαϊκός υποστηρίζει ότι ανέλυσε το 666 και βρήκε ποιο - γνωστό - πρόσωπο είναι ο Διάβολος (pics)

Ο Ντάνος για το βιβλίο του: Μόλις το διάβασα έκανα 3 μέρες να μιλήσω και να... φάω (pics & vids)