«Δε γνώριζα καν τον επιχειρηματία. Δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL».

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο 31χρονος Βούλγαρος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του «Αυστραλού» Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που διέταξαν την προφυλάκιση του. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου» με θύμα τον 46χρονο επιχειρηματία, φέρεται να αρνήθηκε ότι είχε την οποιαδήποτε εμπλοκή με τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, την παραπάνω φράση όταν του έδειξαν από το βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τις κάμερες ασφαλείας.

Σε ερώτηση της ανακρίτριας, για τους λόγους που ήρθε στη Αθήνα, ο 31χρονος απάντησε: «Γιατί μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη». Σε ερώτηση για τα αυτοκίνητα που άλλαξε στο διάστημα που βρέθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2018, φέρεται να απάντησε ότι «το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε. Το δεύτερο αυτοκίνητο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Αυτός που το έσπασε μου πήρε κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα στο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τα είχα νοικιάσει στο όνομά μου όπως και το τηλέφωνο που έχω».

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος τον εκπροσωπεί μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, ανέφερε:

«Εμείς αναλάβαμε την υπεράσπισή του χθες βράδυ. Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για την αξιολόγηση του υλικού μιας ογκωδέστατης δικογραφίας. Ο κατηγορούμενος απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις, αρνείται την κατηγορία κι επιφυλασσόμαστε αφού ολοκληρώσουμε τη μελέτη όλων των εγγράφων της δικογραφίας να υποβάλλουμε λεπτομερέστατο υπόμνημα στην ανακρίτρια».