Όπως εξηγεί εξηγεί ο 65χρονος δικηγόρος στην επιστολή, ο φόβος που ζούσε επί 2,5 χρόνια ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να συναντηθεί με τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να κάνουν μία ιδιότυπη συμφωνία, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Συμφωνήσαμε με τον Φλώρο ότι εγώ μεν θα σταματούσα τις προσπάθειες αποδείξεως της ενοχής του, εκείνος δε δεν θα οργάνωνε τη δολοφονία μου», ανέφερε ο 65χρονος.

Παρών στη συνάντηση του 65χρονου με τον Φλώρο ήταν ο Θέμης Σοφός που τον εκπροσωπούσε: «Στο τέλος της συζήτησης ο 65χρονος σηκώθηκε και του είπε “εγώ δεν θα αξιώσω τίποτα άλλο από εσένα” και του λέει ο Φλώρος “ούτε εγώ”. Τα βρήκαν μπροστά μου».

Στην επιστολή του ο 65χρονος περιγράφει στους δικηγόρους του πως «έχω απέναντί μου έναν ηλίθιο εγκληματία με ψυχοσύνθεση ναρκίσσου, ο οποίος πιστεύει ότι είναι μια εγκληματική μεγαλοφυΐα, κάτι μεταξύ του Λάκι Λουτσιάνο και του Αλ Καπόνε, που μπορεί να αποφεύγει τις συνέπειες των εγκληματικών του πράξεων εξαγοράζοντας και απειλώντας οποιονδήποτε του στέκεται εμπόδιο».

Ο 65χρονος δικηγόρος αναφέρει στην ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλε στους δικηγόρους του πως δεν θα παραστεί στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του:

«Αν είχατε δει τους εκτελεστές να πετάγονται με προτεταμένα τα όπλα από τις φυλλωσιές και να σας πυροβολούν, αν έπρεπε να οδηγήσετε αιμόφυρτος το αυτοκίνητό σας μέχρι το πλησιέστερο νοσοκομείο για να σταματήσουν την αιμορραγία που είχε πλημμυρίσει το αυτοκίνητο, αν είχατε ζήσει 2,5 χρόνια με τη συνοδεία αστυνομικών, αν φεύγοντας από το σπίτι σας ή το γραφείο σας ψάχνατε γύρω γύρω για φονιάδες που μπορεί να σας παραφύλαγαν, αν ακούγατε λεπτομέρειες ανάθεσης του εναντίον μου συμβολαίου από τον Φλώρο στον απότακτο αστυνομικό και σε ένα πολιτικό πρόσωπο... Και κυρίως αν βιώνατε την αφωνία και το φόβο των παιδιών σας για τη ζωή σας».

«Το δεύτερο μεγάλο θύμα μετά τον αείμνηστο Ζαφειρόπουλο από την εγκληματική αυτή ομάδα των φυλακών, στην οποία κατά την κρίση του εντολέως μου συμμετέχει και ο Φλώρος, είναι ο εντολέας μου. Ο άνθρωπος αυτός που γλύτωσε ως εκ θαύματος, σήμερα είναι προσωρινά κρατούμενος γιατί είμαι βέβαιος ότι έχει παραπλανηθεί, δεν μπορώ να δεχτώ κάτι άλλο, ο ειδικός εφέτης ανακριτής. Με τα στοιχεία που αναδεικνύονται και πρώτο στοιχείο είναι αυτό το email θα αποδειχτεί η αθωότητά του», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 65χρονου, Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά του ο Αριστείδης Φλώρος είχε υποστηρίξει πως οι συνήγοροι του 65χρονου του ζητούσαν δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ο δικηγόρος να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στην ηλεκτρονική του επιστολή, ο 65χρονος κάνει λόγο για το ποσό των 200.000 ευρώ, το οποίο ισχυρίζεται ότι προτάθηκε εν αγνοία του από τη πλευρά Φλώρου για να οδηγηθεί σε συμβιβασμό η υπόθεση.