Αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τα λαμπερά ονόματα της showbiz που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση του κυκλώματος κοκαΐνης στο Κολωνάκι.

Η γνωστή ηθοποιός και ο γιος της, ο παρουσιαστής και ο επιχειρηματίας κρίθηκαν και οι τέσσερις αθώοι ενώ μία ακόμα ηθοποιός που είχε εμπλακεί στο κύκλωμα, κρίθηκε ότι πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Υπενθυμίζεται ότι την απαλλαγή των των τεσσάρων μετόχων του μπαρ-εστιατορίου στο Κολωνάκι είχε προτείνει και η εισαγγελέας έδρας.

Για τους υπόλοιπους 23 εμπλεκόμενους η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους με ευνοϊκή μετατροπή του κατηγορητηρίου. Κατά την κρίση της, «υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν οι τέσσερις μέτοχοι ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους».

Για τον πέμπτο μέτοχο, 55χρονο επιχειρηματία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία, κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών.

Η κρίση της εισαγγελικής λειτουργού για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, θαμώνες του καταστήματος, ανάμεσα στους οποίους και γνωστοί στον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο, είναι πως πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι για κατοχή ναρκωτικών προς ιδία χρήση κατά μετατροπή της κατοχής προς διακίνηση. «Τα πρόσωπα αυτά δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ζήτησε για όσους κατηγορούμενους προέβαλλαν ισχυρισμούς τοξικοεξάρτησης και προσκόμισαν αποδεικτικά έγγραφα, να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Κύκλωμα καταγγέλλει ο πατέρας της – «Χρησιμοποιούσαν τα κορίτσια ως δολώματα» (vid)

Δανάη Στράτου: Ο Βαρουφάκης δεν μου είπε «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες»

Δημοπρασία ΟΔΔΥ: Στο «σφυρί» Mercedes ML55 AMG με 4.000 ευρώ κι άλλα «διαμάντια» (pics)

Τα στέκια που θα σε κάνουν να εκτιμήσεις το Κουκάκι περισσότερο