Στις συνομιλίες τους, ο Αλβανός κρατούμενος, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γιατί δολοφονήθηκε ο Άλμπερτ Μπάκο μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, αρκετές μέρες μετά τη δολοφονία του Μπάκο και ενώ ήδη γνωρίζει πως θεωρείται ηθικός αυτουργός, ο Αλβανός περιγράφει όσα συνέβησαν στον 65χρονο δικηγόρο που έχει ήδη προφυλακιστεί για εμπλοκή στην υπόθεση του κυκλώματος των φυλακών. 

Κρατούμενος: Γιατί πήρε 50.000 η π@@να, η μπαμπέση, ξέρεις τι προδοσία μας έκανε ο Μπάκο, που δεν το ξέραμε, το μάθαμε αργά εμείς; Είχε πάρει 50.000 για να μη μιλήσει. Το καταλαβαίνεις αυτό ρε Γ.;

Δικηγόρος: Το ξέρω, το κατάλαβα, μου το είπες.

Κρατούμενος: Πες του δεν είμαι προδότης, δεν είμαι μπαμπέσης. Σ' αγαπάω Γ.

Δικηγόρος: Να 'σαι καλά φίλε.

Κρατούμενος: Σ' αγαπάω με την ψυχή.

Ο Αλβανός κρατούμενος, που μιλάει συνεχώς στο τηλέφωνο με τον δικηγόρο, περιγράφει μια σχέση βοήθειας μεταξύ τους. Ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για την επίθεση στον δικηγόρο, με κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι εκβιαζόταν για να δώσει χρήματα για να κλείσει η υπόθεση. 

Κρατούμενος: Τι λέει η τηλεόραση; Ότι είμαι Κόζα Νόστρα που δεν έχω τσιγάρα να καπνίζω; Που όταν ζητάω λεφτά λέω ευχαριστώ; Αυτός είναι ο Κόζα Νόστρας; Τα λόγια που έχω πει σε εσένα...

Δικηγόρος: Τα ξέρω, τα ξέρω.

Κρατούμενος: Κύριε Γ. Ευχαριστώ γι' αυτό που με βοήθησες.

Προαναγγέλλει επίσης τι θα κάνει στην επερχόμενη δίκη.

Κρατούμενος: Εκεί θα σε σκίσω, θα σε σκίσω μωρή!

Δικηγόρος: Χαχα!

Κρατούμενος: Τώρα σου μιλάω σαν αδερφός. Μου έσωσες τη μαμά δύο φορές στη ζωή. Δε θα σε προδώσω ποτέ Γ. Στο είπα, δεν είμαι προδότης. Και το είπα και εκεί μπροστά σ' αυτούς.

Δικηγόρος: Το άκουσα, το άκουσα, μια χαρά!

Κρατούμενος: Νομίζατε ότι πουλιέμαι για λεφτά όπως πουλιέστε εσείς; Που πουλήσατε την Ελλάδα; Προδότες, δολοφόνοι, κλεφτρόνια. Δεν μίλαγε κανένας, είδες πώς κάνανε;

Δικηγόρος: Κότες.

Ο συνήγορος του 65χρονου προφυλακισμένου δικηγόρου και πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι κατέθεσε υπόμνημα στον υπουργό Δικαιοσύνης και τις δικαστικές Αρχές, χαρακτηρίζοντας απολύτως άδικη την εμπλοκή του εντολέα του. 

«Η υπόθεση αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι δικαστές» είπε ο Αλέξης Κούγιας. Στο υπόμνημα που κατέθεσε, κάνει λόγο για πιέσεις πολιτικών και δικηγόρων στον εντολέα του στην υπόθεση της Energa, στις οποίες, όπως λέει, εκείνος δεν ενέδωσε και σήμερα είναι κρατούμενος.