Για την ιστορία, το δημοτικό στάδιο Σκύδρας έχει ονομαστεί «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» προς τιμής του δύο φορές ασημένιου Ολυμπιονίκη που κατάγεται από την περιοχή.

Ομάδα που φέρει το όνομα «Πολίτες της Σκύδρας» κινητοποιούνται ώστε να καταργήσουν το όνομα του, που δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και σε ανακοίνωσή τους καλούν τους συμπολίτες τους να συλλέξουν υπογραφές για την κατάργηση της ονομασίας του δημοτικού σταδίου.

Η ανακοίνωση των πολιτών Σκύδρας έχει ως εξής:

Το τελευταίο διάστημα η κοινωνία της Σκύδρας πληροφορήθηκε πως ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης πολιτικοποιήθηκε, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού, μιας και δεν δύναται ένας Ολυμπιονίκης πρότυπο της νεολαίας, να πολιτικοποιηθεί και να υποστηρίζει δημόσια την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών που χαρίζει το όνομα Μακεδονία στους βόρειους γείτονες μας, γεγονός που έρχεται όχι μόνο σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά και με το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που υιοθέτησε πρώτο σε όλη την Ελλαδα το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας μη αποδεχόμενο την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία!

Για τους λόγους αυτούς κι επειδή δεν επιθυμούμε στους χώρους όπου αθλούνται τα παιδιά μας να υπάρχουν πρότυπα ανθρώπων που από Ολυμπιονίκες μεταμορφώθηκαν σε πολιτικούς...

Καλούμε όλους τους δημότες της Σκύδρας την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 2:30 το μεσημέρι έξω από το δημοτικό στάδιο Σκύδρας για συλλογή υπογραφών με αίτημα προς το Δημοτικό συμβούλιο Σκύδρας την κατάργηση της ονομασίας Αλέξανδρος Νικολαΐδης από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (κλειστό γυμναστήριο) Σκύδρας και υπέρ της αλλαγής αυτού.

ΥΓ.: Ευχή όλων μας είναι η απόσυρση της υποψηφιότητας του και η μη ενασχόληση του με την πολιτική γενικότερα. Ώστε να σταματήσει η συλλογή των υπογραφών.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης περιοδεύει την Πέμπτη στην Έδεσσα και δεν έχει γίνει γνωστό αν θα επισκεφτεί τη Σκύδρα.

Την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Εορδαία αποδοκιμάστηκε από πολίτες, εδώ από το δημαρχείο της περιοχής. Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της διαδικτυακής ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες».

Από την πλευρά του ο κ. Νικολαΐδης είπε πως «αυτό είναι το αποτέλεσμα  της μόδας που έχει γίνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη», ενώ αναφέρθηκε στα παραδείγματα των Όρμπαν και Σαλβίνι. Μάλιστα έκανε και κριτική στη ΝΔ λέγοντας πως «με  τις πολιτικές της δίνει χώρο σε όλους αυτούς να βγουν από τις τρύπες τους».

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αποδοκιμάστηκε από κατοίκους των Γιαννιστών.