Στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, πέρασε τη νύχτα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και σήμερα Παρασκευή αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας.

Ο γνωστός ποινικολόγος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πιο συγκεκριμένα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.

Αφού ακούσει το κατηγορητήριο θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα προετοιμάσει το νομικό του οπλοστάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη χθες Πέμπτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για εμπλοκή με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού», ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για τον συνεργάτη του, επίσης δικηγόρο, Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, έξω από τη ΓΑΔΑ, ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, εξέφρασε την ελπίδα, η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου να μην είναι αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας. Όπως είπε, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. «Τον φέρουν ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, αργά το θυμήθηκαν κάποιοι», τόνισε.

Οι διάλογοι που τον φέρουν εμπλεκόμενο με τη μαφία των φυλακών

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής, κατέγραψε το εξής απόσπασμα από διάλογο που είχε ο «εγκέφαλος» της «μαφίας» με έναν άλλο κατηγορούμενο:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σε ακόμα έναν διάλογο γίνεται επίσης αναφορά στον γνωστό ποινικολόγο:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής οι οποίοι τον προσέγγισαν την ώρα που έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Τον ενημέρωσαν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.