Οι δύο γνωστοί ποινικολόγοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο γραφείο του ανακριτή, εξασφαλίζοντας παράταση μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθούν.

Ο κ. Λυκουρέζος μάλιστα εμφανίστηκε έκπληκτος για τα όσα του καταλογίζονται και είπε: «Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν!»

Οι δυο κατηγορούμενοι για εμπλοκή με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού» οδηγήθηκαν στον ανακριτή το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος συνοδευόταν από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και δεν μπήκε από την κεντρική είσοδο του Εφετείου για να αποφύγει τους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη την Πέμπτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για εμπλοκή με την επονομαζόμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού».

Ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής υποστήριξε πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του εντολέα του δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας.

Όπως ανέφερε, οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές εφόσον είναι σύμφωνες με το νόμο και διαπνέονται από νηφαλιότητα.

«Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εντολέα μου πριν απολογηθεί, δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής όχι όταν είναι είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο έτερος συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου Γ. Μαρακάκης τόνισε ότι ήταν «υπερβολή» η έκδοση ενταλμάτων.

Σε γραπτή δήλωσή του και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίον εκπροσωπούσαν μέχρι πρόσφατα οι δύο συλληφθέντες συνάδελφοι του, επικρίνει την επιλογή του ανακριτή και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου».

Οι διάλογοι που φέρουν εμπλεκόμενο τον Λυκουρέζο με τη μαφία των φυλακών

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής, κατέγραψε το εξής απόσπασμα από διάλογο που είχε ο «εγκέφαλος» της «μαφίας» με έναν άλλο κατηγορούμενο:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σε ακόμα έναν διάλογο γίνεται επίσης αναφορά στον γνωστό ποινικολόγο:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»