Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν οι δυο ηλικιωμενοι ξύπνησαν με τους ληστές πάνω από τα κεφάλια τους.

Όπως κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. η 84χρονη γυναίκα (σ.σ. συνταξιούχος δικαστικός), οι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν στην πολυκατοικία ανέβηκαν στην ταράτσα κι έπειτα πήδηξαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της. Στη συνέχει διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα και μπήκαν στο σπίτι την ώρα που η ίδια και ο 90χρονος σύζυγος της κοιμόντουσαν. Οι δύο δράστες έψαχναν το σπίτι σπιθαμή προς σπιθαμή και δεν έβρισκαν κάτι αξίας ή χρήματα.

Έτσι αποφάσισαν να ξυπνήσουν το υπερήλικο ζευγάρι. Οι αδίστακτοι ληστές για περισσότερες από δύο ώρες «ανέκριναν» και χτυπούσαν τον 90χρονο κατάκοιτο άνδρα και την 84χρονη γυναίκα.

Δεν δίστασαν να γρονθοκοπήσουν στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πλευρά την συνταξιούχο δικαστικό προκαλώντας της μώλωπες και εκδορές. Μόνο αφού πήραν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι, άφησαν τους υπερήλικους στην ησυχία τους και έφυγαν.

Μετά από ώρα, με τα αίματα και εμφανώς σοκαρισμένη η 84χρονη κατέβηκε στον 3ο όροφο για να ζητήσει βοήθεια. Η γειτόνισσα που της άνοιξε την πόρτα δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της, όταν την αντίκρισε άγρια χτυπημένη. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.