Τουλάχιστον 48 χρήστες ναρκωτικών της πόλης των Τρικάλων είχαν πιαστεί στα δίχτυα δύο συμμοριών που διακινούσαν σημαντικές ποσότητες χασίς και κοκαΐνης από τα μέσα Ιανουαρίου. Μετά από πολύμηνη έρευνα, οι άνδρες της Ασφάλειας τις εξάρθρωσαν με οργανωμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι αρχηγοί των δυο συμμοριών ήταν ένας 25χρονος και ένας 29χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με δέκα συνεργούς τους ηλικίας 18 ως 42 χρόνων που αναλάμβαναν την εισαγωγή, τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά άτομα ηλικίας 22 ως 51 χρόνων που δεν συνελήφθησαν, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση άλλων δύο συνεργών τους που παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής.

Κατά τις έρευνες που έγιναν με εκπαιδευμένους σκύλους στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν 219,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,41 ναρκωτικά χάπια, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης και δυο ζυγαριές, ενώ κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, 12 κινητά και 2.265 ευρώ.

Τα μέλη των συμμοριών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων που άσκησε διώξεις σε βάρος τους κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει τους 48 «πελάτες» με την κατηγορία της αγοράς ναρκωτικών.