Οι δύο δικηγόροι έμειναν το Σαββατοκύριακο στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε διαφορετικά κελιά.

Ο γνωστός ποινικολόγος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πιο συγκεκριμένα για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.

Στο Εφετείο είναι μαζί του η σύντροφός του, ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη. 

Αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα

Αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα για παραβίαση του νόμου για το τεκμήριο αθωότητας καταθέτει σήμερα Δευτέρα η υπεράσπιση του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Ο δικηγόρος Θρασύβουλος Κονταξής που έχει αναλάβει την υποστήριξη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου με δήλωση του στρέφεται κατά της Κατερίνας Παπακώστα για όσα ανέφερε σε δηλώσεις της σχετικά με την υπόθεση που έχει οδηγήσει σε συλλήψεις δύο ποινικολόγων που απολογούνται το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας.

Η δήλωση του κ. Θρασύβουλου Κονταξή είναι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η εξής:

«Η υπεράσπιση του πολίτη Λυκουρέζου δεν απαιτεί τίποτα άλλο παρά την πιστή εφαρμογή του νόμου. Χθες κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη , προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δυο δικηγόρων. Θυμίζω ότι η Ελληνική Βουλή, πριν από ένα μήνα, με τις ψήφους της κας Παπακώστα ψήφισε νόμο ο οποίος απαγορεύει δια ροπάλου την έκφραση απόψεων όσον αφορά εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τον ίδιο νόμο τον οποίο ψήφισε η κα Παπακώστα, τον ίδιο νόμο παραβίασε και ο ίδιος νόμος προβλέπει κυρώσεις.