Πρόκειται για συλλήψεις που έγιναν από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο έρευνας για κύκλωμα παραγωγής, κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αξιοποιώντας σχετική πληροφόρηση, προχώρησαν σε έρευνες σε τρεις διαφορετικούς χώρους, παρουσία της Εισαγγελέως Ανηλίκων, στους οποίους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού παιδικής πορνογραφίας. 

Έτσι συνέλαβαν τους άνδρες και τη μία γυναίκα -ανάμεσα τους τον πολύ γνωστό ζωγράφο και τον μουσικό-, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων. Επιπρόσθετα ο 40χρονος ζωγράφος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων. Σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε, οι κατηγορούμενοι προσέγγιζαν, σε διάφορους χώρους, ανήλικα κορίτσια και με την υπόσχεση «ανάδειξης» και «προώθησής» τους, τα έπειθαν να συμμετάσχουν σε «ειδική» φωτογράφιση. 

Στη συνέχεια πήγαιναν τα ανήλικα κορίτσια στα σπίτια τους όπου τις φωτογράφιζαν με εσώρουχα, χειροπέδες και ερωτικά βοηθήματα. Στο διαμέρισμα του μουσικού βρέθηκαν πάνω από 1.000 φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, από τις οποίες έχουν ταυτοποιηθεί οι δέκα.

Από τις έρευνες στους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών, φωτογραφικές μηχανές, φορητός Η/Υ, tablet και ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα. Στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν επιπλέον, ποσότητα κάνναβης βάρους 9,1 γραμμαρίων, δύο σπαθιά, δύο ράβδοι χειρός πολεμικών τεχνών και το χρηματικό ποσό των 6.600 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο 67χρονος μουσικός επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα.