«Διαψεύδω κατηγορηματικά τη συμμετοχή μου στη "μαφία των φυλακών", αρνούμαι κάθ εμπλοκή. Πώς έμπλεξα; Θα φανεί! Κάποιοι είχαν στόχο να με μπλέξουν» δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, μετά τη σύλληψή του την περασμένη Πέμπτη.

Αρνήθηκε ωστόσο να εξηγήσει τι εννοεί και ποιοι είναι αυτοί που τον στοχοποίησαν. «Δε θέλω να μακρηγορήσω επ αυτού. Θα αποδειχθεί σύντομα ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή δική μου αλλά και του συναδέλφου μου Θεόδωρου Παναγόπουλου» είπε στη δημοσιογράφο ο κ. Λυκουρέζος.

«Πέρασα δύσκολο τριήμερο, είμαι στο γραφείο μου πιο δυνατός και πιο κεφάτος» κατέληξε ο γνωστός δικηγόρος.

Ερωτηθείς για τον τρόπο της σύλληψής του, που έγινε αντικείμενο σχολιασμού από νομικούς κύκλους, ο κ. Λυκουρέζος δήλωσε: «Δε θέλω να περιγράψω τον τρόπο της σύλληψής μου. Πιστεύω ότι ήταν άστοχος αλλά έγινε. Θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. Κατ' αρχήν θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί το ένταλμα σύλληψης». 

Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα επιμείνει στην αγωγή που κατέθεσε κατά της Κατερίνας Παπακώστα, μετά τις διευκρινίσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Λυκουρέζος είπε ότι θα επιμείνει και μάλιστα ότι «η διευκρίνιση που έδωσε ήταν δεύτερο ολίσθημα».