Από τη βαλλιστική εξέταση στο βλήμα προέκυψε ότι προέρχεται από περίστροφο των 38 χιλιοστών, πιθανόν «Μάγκνουμ 357».

Απο το πρωί σήμερα, στον τόπο του συμβάντος βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που διεξάγει έρευνα για την συλλογή στοιχείων, που θα οδηγήσουν στο σημείο απο το οποίο ερρίφθη ο πυροβολισμός, και στην σύλληψη του υπαίτιου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συγκεντρώνουν καταθέσεις μαρτύρων από τις Θεσπιές Βοιωτίας, αλλά και από το διπλανό χωριό Λιοντάρι από το οποίο φαίνεται να προήλθαν οι άσκοποι πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι έρευνες στρέφονται στο Λιοντάρι καθώς εκείνη την ώρα φαίνεται να λάμβανε χώρα γλέντι, από το οποίο ακούγονταν συνεχόμενοι πυροβολισμοί. Μετά από τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας είδαν το άτυχο κορίτσι να πέφτει αιμόφυρτο στο έδαφος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς από τις Θεσπιές.

Οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει την λήψη καταθέσεων ατόμων και από το σπίτι που φαίνεται να υπέδειξαν αυτόπτες μάρτυρες ως «ύποπτο», με σκοπό να εντοπίσουν τον δράστη των άσκοπων πυροβολισμών, όπως και επίσης το όπλο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι μπαλοθιές συνεχίστηκαν και μετά την άφιξη των πρώτων αστυνομικών στο σημείο.