«Με αηδίασε, να σας πω την αλήθεια, η δήλωση του Νίκα. Θα μπορούσε πολύ απλά να μην την κάνει ή να την κάνει καιρό μετά και να πει ένα συλλυπητήρια, κάτι. Δεν ξέρω πώς μπόρεσε να προβεί σε αυτή τη δήλωση», δήλωσε ο γιος του εικονολήπτη, που άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα του Πάσχα, ενώ κάλυπτε το έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα και χτυπήθηκε από σαΐτα στο κεφάλι.

Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, στην οποία αναφέρεται ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη, έγινε τη Δευτέρα, όταν μία μόλις ημέρα μετά τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, ο κ. Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι «το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στον DNA των Μεσσήνιων», δήλωση την οποία, σήμερα, «μάζεψε». 

«Γνωρίζω ότι δεν υπήρχε άδεια για όλο αυτό τόσα χρόνια και απλά έκαναν τα στραβά μάτια όλοι και για αυτό δεν υπήρχε ούτε αστυνομία, ούτε ασθενοφόρο, ούτε πυροσβεστική εκεί, ούτε τίποτα», συνέχισε ο γιος του εικονολήπτη, μιλώντας στο Star.

«Υπάρχει φωτογραφία που δείχνει τον πατέρα μου να είναι πίσω από ένα σχοινί απλό που είχαν βάλει από το Δήμο, δεν ξέρω ποιος το είχε βάλει και να κάθεται εκεί. Ήταν εκεί και η σαΐτα τον χτύπησε εκεί. Δεν πλησίασε, δεν μπήκε μέσα, στην ουσία δεν ήταν δίπλα σε αυτούς που έκαναν ό,τι έκαναν με τις σαΐτες. Ήταν εκεί που έπρεπε μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο και για αυτό το λόγο βγήκε και μια γυναίκα και δήλωσε ότι αν δεν ήταν ο πατέρας μου, μπορεί να μην ήταν μαζί μας. Γιατί ο πατέρας μου της είπε να πάει παραπέρα», κατέληξε ο γιος του Κώστα Θεοδωρακάκη.

Τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε, βλέποντας σε απευθείας μετάδοση το θάνατο του συζύγου της στο σαϊτοπόλεμο, περιέγραψε η γυναίκα του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Όπως είπε η γυναίκα του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη: «Παρακολουθούσα  τα πλάνα και ξαφνικά είδα την μπλε εικόνα. Κατάλαβα ότι κάτι έγινε. Τον πήρα τηλέφωνο δεν το σήκωσε... Άκουγα να καλούν για ασθενοφόρο… Κατάλαβα. Παρακαλούσα να είναι ζωντανός. Λίγα λεπτά πριν μου έλεγε οτι έδιωχνε τον κόσμο από δίπλα του  για να μην πέσει σαΐτα πάνω τους» είπε στο STAR.