Ο 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης βενζινάδικου και κάτοικος της Αθήνας, συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι του, όπου βρέθηκε κι ένα όπλο που είχε παράνομα και για το οποίο από την πρώτη στιγμή υπήρχε η εκτίμηση, ότι είναι εκείνο από το οποίο η 8χρονη τραυματίστηκε στο κεφάλι, ανήμερα το Πάσχα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 54χρονος έχει συλληφθεί με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκε περίστροφο που κατείχε παράνομα και ταυτοποιήθηκε ως το όπλο, του οποίου η βολίδα τραυμάτισε στο κεφάλι την 8χρονη, 4 κάλυκες περιστρόφου και 2 κυνηγετικά όπλα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, το όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού του, σε περιοχή της Αττικής, κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου. 

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στον «πιστολέρο» της Βοιωτίας 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποιούσαν εκτεταμένους ελέγχους σε σπίτια στο χωριό Λεοντάρι Βοιωτίας. Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις εκεί είχε στηθεί γλέντι με μπαλοθιές, οι οποίες δεν σταμάτησαν ούτε όταν τραυματίστηκε η 8χρονη Αλεξία. Γρήγορα οι έρευνες εστίασαν σε τρία σπίτια, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν σύμφωνα με πληροφορίες κάλυκες από περίστροφο σε γλάστρα στην αυλή του ενός σπιτιού.

Κατά την προανάκριση, ένας 54χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι σε γλέντι με συγγενείς και φίλους έριξε άσκοπους πυροβολισμούς με το περίστροφο που παράνομα κατείχε. Άμεσα οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Λειβαδιάς για να συνεχιστεί η προανάκριση, ενώ παρέδωσε στις Αρχές και το όπλο για βαλλιστική εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προκειμένου να πιστοποιηθεί εργαστηριακά ότι πρόκειται για το όπλο που τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι το άτυχο κορίτσι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι 54χρονος είναι κάτοικος Αθηνών και είχε πάει για τις γιορτές του Πάσχα στο πατρικό του σπίτι στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, ενώ το σπίτι του είναι σε απόσταση περίπου 300-350 απ’ αυτό της 8χρονης Αλεξίας που σημαίνει ότι υπό προϋποθέσεις η βολίδα από το «38άρι» θα μπορούσε να φτάσει στην αυλή της οικογένειας.