Το δημοσίευμα με τίτλο «Οι καθυστερήσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης αφήνουν το ελληνικό φασιστικό κόμμα να ευημερεί» αναφέρει ότι η διαδικασία κινείται με «ρυθμούς σαλιγκαριού» με αποτέλεσμα τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να επιστρέφουν στους δρόμους.

Η δίκη της Χρυσής  Αυγής έχει σπάσει το φράγμα της 4ετίας και σε αυτό το διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί 353 συνεδριάσεις ενώ εκκρεμεί να εξεταστούν 110 μάρτυρες υπεράσπισης και να απολογηθούν 68 κατηγορούμενοι.

«Η δίκη έπρεπε να είχε διαρκέσει 18 μήνες» γράφει η WSJ. Οι διαδικασίες όμως, κινήθηκαν με «ρυθμό σαλιγκαριού», επισημαίνει, καθώς για μεγάλο χρονικό δεν μπορούσε να βρεθεί μεγάλη αίθουσα, ώστε να χωρά τους κατηγορούμενους και τους εμπλεκόμενους. Ακολούθησε η απεργία των δικηγόρων, που πάγωσε τη διαδικασία για έξι μήνες το 2016, ενώ στη συνέχεια δεν μπορούσε να βρεθεί ένας προτζέκτορας, προκειμένου να προβληθούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο, ως ντοκουμέντα της υπόθεσης, ενώ κάποιες συνεδρίες ακυρώθηκαν διότι δεν υπήρχε θέρμανση, θυμίζει το άρθρο. 

Η απόφαση αναμένεται στις αρχές του 2020.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι είναι 69, εκ των οποίων οι 18 είναι οι – εκλεγμένοι τον Ιούνη του 2012 – βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός του αδικήματος του άρθρου 187 (εγκληματική οργάνωση), συνεκδικάζονται τρία ακόμα κακουργήματα: η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ (Αιγύπτιοι ψαράδες) και η απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ.