Επεισόδια έγιναν έξω από το κτήριο αλλά και μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι πέταξαν μπουκάλια με νερά και φώναξαν «φασίστες, κουφάλες, θέλετε κρεμάλες». 

Διμοιρία της αστυνομίας μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα και έβγαλε τους συγκεντρωμένους. 

Το δικαστήριο με πλειοψηφία 6-1 αναγνώρισε στους καταδικασμένους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη δολοφονία και τους επέβαλε συνολική ποινή 21 ετών και πέντε μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυρτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Οι δικαστές, με την απόφαση τους, δέχτηκαν πως το κίνητρο των κατηγορουμένων ήταν ρατσιστικό καθώς «η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του».

Ωστόσο, διευκρινίστηκε μετά από σχετική παρέμβαση της υπεράσπισης πως «το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, απλά ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός».

Οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι δράστες της δολοφονίας είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη.