Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ενός Κρητικού, ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Ανδρέας, αντέδρασε έντονα με αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

«Δεν λες την αλήθεια μαϊμού» είπε στον μάρτυρα ο κ. Γιακουμάκης σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο με την παρατήρηση του εισαγγελέα πως ο μάρτυρας που κατέθετε δεν θυμόταν τι συνέβαινε στη Γαλακτοκομική Σχολή και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις της έδρας. 

Η τοποθέτηση του εισαγγελέα είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων που του είπαν πως «έχει άδικο».

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι μάρτυρες που καταθέτουν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της Τρίτης 7 Μαίου δεν είπαν τίποτα καινούριο όσον αφορά την υπόθεση ενώ αρνήθηκαν πολλά από τα περιστατικά βίας κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Την Τρίτη 7 Μαίου ήταν να καταθέσουν τέσσερις συμφοιτητές του Βαγγέλη, τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Ένας από τους μάρτυρες είχε διαταχθεί από το δικαστήριο να καταθέσει καθώς δεν είχε παραβρεθεί στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Η γυναίκα προσκόμισε έγγραφο στο δικαστήριο με το οποίο γνωστοποιεί πως είναι έγκυος και αδυνατεί να παραβρεθεί. Η νεαρή είχε καταθέσει και στο παρελθόν, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως είχε ασκηθεί bullying τόσο σε βάρος της όσο και κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο εδώλιο κάθονται εννέα συμφοιτητές του Βαγγέλη, ηλικίας 20 έως 24 ετών και κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή, γεγονότα τα οποία συνέβησαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων πριν από τον θάνατό του.

Στο κατηγορητήριο καταγράφονται 23 περιστατικά κακοποίησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Η δίκη ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 με την κατάθεση του Ανδρέα Γιακουμάκη, πατέρα του Βαγγέλη.

Διαβάστε επίσης: 

Independent: Το νησί διαμάντι των Κυκλάδων που πρέπει να πας φέτος

Θρασύτατοι ληστές άδειασαν το σπίτι οικογένειας που είχε κερδίσει το Τζόκερ στη Θεσσαλονίκη (vid)

«MasterChef»: Ο Μανώλης ξεπέρασε τον «Κρατς» – Η επική γκάφα του για τον Μίκη Θεοδωράκη