«Ο εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα μόνος του να μπαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και να βλέπει πως τον έχει δηλωμένο ο εργοδότης του», σημείωσε χαρακτηριστικά η κυρία Αχτσιόγλου.

Όπως εξήγησε η υπουργός Εργασίας, πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο να δει καταρχάς αν ο εργοδότης τον έχει δηλώσει, αν είναι πλήρως απασχολούμενος, αν παίρνει το μισθό που δηλώνει ο εργοδότης ότι του δίνει, τη σχέση εργασίας, το χρονικό διάστημα και και ούτω καθεξής.

«Αυτό όπως καταλαβαίνετε δίνει ένα φοβερό εργαλείο στον εργαζόμενο να έχει πραγματικά έλεγχο και ο ίδιος της εργασιακής του κατάστασης, να μπορεί να διαπιστώνει τυχόν παραβάσεις και να καταγγέλλει στην Επιθεώρηση Εργασίας και δημιουργεί κι ένα φοβερό αντικίνητρο στους εργοδότες να κάνουν καταχρηστικές πρακτικές, ή να προσπαθούν να μεθοδεύουν ουσιαστικά απομείωση δικαιωμάτων των εργαζομένων με αυτό τον τρόπο», είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

Όσον αφορά στο πότε θα ξεκινήσει να υλοποιείται η δυνατότητα αυτή, η υπουργός σημείωσε: «Κατ' αρχάς θα το θεσμοθετήσουμε τώρα με το νόμο που θα ψηφιστεί ελπίζω εντός της εβδομάδας, η δυνατότητα πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα εντός Ιουνίου θα υπάρχει για τον εργαζόμενο. Εντός Ιουνίου θα μπορεί να εργαζόμενος, δηλαδή, να κάνει αυτό που σας είπα, να μπαίνει στο πληροφοριακό σύστημα».

Διαβάστε επίσης: 

«Δεν λες την αλήθεια μαϊμού» - Ένταση στη δίκη για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Independent: Το νησί διαμάντι των Κυκλάδων που πρέπει να πας φέτος

Θρασύτατοι ληστές άδειασαν το σπίτι οικογένειας που είχε κερδίσει το Τζόκερ στη Θεσσαλονίκη (vid)

«MasterChef»: Ο Μανώλης ξεπέρασε τον «Κρατς» – Η επική γκάφα του για τον Μίκη Θεοδωράκη