Πορεία προκειμένου να δοθεί άδεια εξόδου από τις φυλακές Κασσαβέτειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα και να σταματήσει την απεργία πείνας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα αντιεξουσιαστές και αναρχικοί στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές αφού πέρασαν από την Ομόνοια κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Κλειστή η Πειραιώς από την Ομόνοια και στα δυο ρεύματα, καθώς και η Πανεπιστημίου.

Να σημειώσουμε πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε την έβδομη κατα σειρά αίτηση αδείας του, από τις αγροτικές φυλακες Κασσαβέτειας, όμως ο εισαγγελέας Βόλου δεν την υπέγραψε καθώς δεν συμφώνησε μαζί της.

Ως αποτέλεσμα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας εδώ και πέντε μέρες, από τις 2 Μαΐου, και χθες τη νύχτα μεταφέρθηκε προληπτικά στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου.

Αξίζει να τονίσουμε πως σε σχετική ανακοίνωσή της, η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα», που διοργανώνει την συγκέντρωση και πορεία, υπογραμμίζει πως «Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για τις άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο».

Από την πλευρά του, το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» αναφέρει ότι «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε μια νέα απεργία πείνας για το αυτονόητο, υπονομεύοντας την ήδη επισφαλή υγεία του και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό είναι το «κόκκινο νήμα» της συνέπειας και της αξιοπρέπειας που είναι η υπεράσπιση και η απάντηση του σ’ αυτούς που επιδιώκουν την εξόντωσή του. Τα τέρατα που λατρεύουν τις φυλακές τύπου Γ΄ καραδοκούν».

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: