Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε ανθρωποκτονίες και ληστείες που έχει διαπράξει ο Πάσσαρης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας και πρότεινε την απόρριψη όλων των αιτημάτων για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Περιέγραψε πως ο Πάσσαρης έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του να αποδράσει από το νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς».

«Αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται», ανέφερε η εισαγγελέας.

Η Πολιτική Αγωγή έκανε λόγο για έναν αδίστακτο εγκληματία που προσποιείται ότι έχει μετανιώσει και χαρακτήρισε τον Πάσσαρη ως «μοναδικό φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία της Ελλάδας», παρομοιάζοντάς τον με τον 35χρονο serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά.

«Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενω ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο » επεσήμανε Αλέξης Αναγνωστάκης, δικηγόρος της οικογένειας του Διονύση Αλεβιζόπουλου, αρχιφύλακα που έπεσε νεκρός από τα πυρά του κακοποιού.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Πάσσαρη, Ανδρέας Ταγαράκης, ανέφερε πως ο εντολέας του έχει μετανιώσει. «Μετά από 18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;», διερωτήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Παράλληλα ανέφερε στο δικαστήριο πως από τις πέντε ανθρωποκτονίες που έχουν αποδοθεί στον Πάσσαρη, δεν αποδέχεται μόνο εκείνη του υπαλλήλου της ΔΕΗ στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια ληστείας.

Όσον αφορά «τη δολοφονία της Βουλγάρας ιερόδουλης, παρά το ότι δεν υπήρξε καμία μαρτυρία και κανένα στοιχείο κατά τη διαδικασία, ο εντολέας μου μου διεμήνυσε ότι επιθυμεί να την ομολογήσει».

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.