Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν υλικό που αφορά την έρευνα για το θάνατο της φοιτήτριας.

Την εντολή για έρευνα έδωσε ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση.

Πρόκειται για τις οικίες δύο νεαρών που φέρονται να σχετίζονται με το θάνατο της Λίνας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, στικάκια και σκληροί δίσκοι και στάλθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σκοπός είναι να διαπιστωθεί αν η φοιτήτρια έπεσε θύμα εκβιασμού με ροζ βίντεο, γεγονός που την οδήγησε να πέσει στο κενό από τη φοιτητική εστία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και να βρει τραγικό θάνατο.

Αυτόπτης μάρτυρας: Άκουσα φωνές και μετά είδα μια κοπέλα στο δρόμο

Ο μάρτυρας που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2016. Ο άνδρας είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του σε παρακείμενο πάρκινγκ δίπλα στην φοιτητική εστία. Την ώρα που κλείδωνε το αυτοκίνητο του γύρω στις δέκα και μισή το βράδυ, άκουσε έντονα κάποιες ανδρικές φωνές από ψηλά.

Συνέχισε την πορεία του επί της οδού Λέοντος Σοφού μπροστά από την εστία και ξαφνικά άκουσε πίσω του ένα δυνατό θόρυβο. Γύρισε να δει και σε απόσταση πέντε μέτρων αντίκρισε στο πεζοδρόμιο τα πόδια ενός ανθρώπου. Πλησίασε και διέκρινε ανάμεσα σε δύο τσιμεντένια παγκάκια πεσμένη μια κοπέλα.

Σαστισμένος κάλεσε αμέσως την αστυνομία, εξηγώντας πως δεν είδε από πού είχε πέσει. Οι αστυνομικοί του είπαν πως θα στείλουν περιπολικά και συνέστησαν στον μάρτυρα να καλέσει το ΕΚΑΒ για να δώσει επιπλέον πληροφορίες.

Όσο συνέβαιναν αυτά ο μάρτυρας παρατήρησε δύο νέους που εμφανίστηκαν στο σημείο χωρίς να ξέρει από πού ήρθαν. Ο ένας έψαχνε επίμονα κάτι και κοιτούσε κάτω και γύρω- γύρω από το σώμα της.  Κάποια στιγμή ο δεύτερος νέος από την άλλη πλευρά του δρόμου του φώναξε «αν βρήκε το στικάκι». Ο νεαρός που έψαχνε, του απάντησε: «Όχι ακόμα, ψάχνω».

«Στη συνέχεια κατέβηκε μια κοπέλα. Πλησίασε τη Λίνα που ήταν πεσμένη στο έδαφος λέγοντας της: Γιατί ρε κορίτσι μου δεν με περίμενες;».