Η καταδρομική ενέργεια στην «καρδιά» της Αθήνας, με σπάσιμο βιτρινών στις οδούς Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, η έφοδος ομάδας αντιεξουσιαστών στα γραφεία της «Αυγής», ο καταιγισμός από μολότοφ στους... συνήθεις δρόμους των Εξαρχείων, η επίθεση με τουλάχιστον 20 βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, το πέρασμα ομάδας δεκάδων κουκουλοφόρων με μολότοφ στα χέρα μέσα από τα στενάκια στου Ψυρρή ανάμεσα σε τουρίστες και ανυποψίαστους περαστικούς, δείχνουν ότι το κλίμα τις τελευταίες 72 ώρες μυρίζει... μπαρούτι.

Την ίδια ώρα, οι αναρτήσεις σε  γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν ότι οι ομάδες -παρά τις μεταξύ τους διαφορές- είναι συσπειρωμένες και έτοιμες για δράση σε όλη την Ελλάδα.

Το πλέον απευκταίο σενάριο είναι να κλονιστεί η υγεία του «υπαρχηγού» της 17Ν, ο οποίος μέσω της απεργίας πείνας εντείνει την πίεση προς το κράτος.

Σχεδιάζουν εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας

Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στη ΓΑΔΑ υπάρχει κινητοποίηση και σχεδιάζεται εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας, καθώς οι κουκουλοφόροι πλέον δείχνουν φανερά την πρόθεση τους για δράση αρκετά πιο πέρα από τα Εξάρχεια. Μάλιστα, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι δεν θα μείνουν σε σποραδικές ενέργειες αλλά θα επιχειρηθεί η δημιουργία κλίματος που θα θυμίζει αν όχι τα «Δεκεμβριανά» του 2008, σίγουρα τις ημέρες που ακολούθησαν με καταδρομικές επιθέσεις κατά πάντων και παντού. Και μπορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προφανώς για πολιτικούς λόγους, να κατηγορεί τη ΝΔ για «τρομολαγνεία», η πραγματικότητα όμως δείχνει -ότι πέρα από την όποια πολιτική αντιπαράθεση- το κλίμα μυρίζει... μπαρούτι.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να μελετήσει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Βόλου με το οποίο απορρίφθηκε το νέο αίτημα για άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα αποφανθεί. Μέχρι τότε, όμως, δικαστικοί λειτουργοί κι αστυνομικοί είναι στόχοι πολύ μεγάλης επικινδυνότητας.